Mintea victoriana era asediata de senzualitatea subliminala a vampirilor prin sexualitatea prezenta in fictiunea “Dracula”, dar in antichitate existau deja doi demoni “romantici” ce nu erau la fel de subtili in ceea ce priveste motivul pentru care faceau vizite nocturne.
Incubus si Succubus (dupa denumirea lor latineasca) erau demoni fara corp ce se materializau in timpul noptii pentru a poseda sexual pe cei adormiti; pentru a le tulbura gandurile si uneori pentru a-i ucide. Cosmarurile erau relationate cu anxietate sau represiunea sexuala si au fost invinuite de aceste manifestari, dar in Evul Mediu demonii ce vizitau camerele private noaptea erau Incubus (barbat) si Succubus (femeie)!
Creaturile noptii isi foloseau puterile pentru a paraliza oamenii si a intretine relatii sexuale cu acestia impotriva vointei lor.
Nu se dadeau in laturi de la a-si ucide victimele daca observau ca au o vointa puternica si nu puteau fi stapaniti usor.

Unii spun ca femela -Succubus- era o esenta demonica ce avea abilitatea de a se metamorfoza intr-o femeie extrem de frumoasa pentru a se imperechea cu un barbat bogat sau cu influenta si a da nastere unor demoni ce aveau o infatisare umana permanenta.
Copilul ar fi fost apoi incredintat tatalui sau pentru a fi crescut in conac drept un orfan adoptat, dar dupa ce ar fi ajuns la maturitate ar fi inlocuit eventualii mostenitori pentru a capata puterea tatalui sau si a-i lua locul in comunitate.
Altii spun ca incubus/succubus era de fapt un singur demon ce-si schimba forma dupa fiecare partener, schimband sexul.

Demonii erau asociati si cu vrajitoare, existand chiar o carte din 1584 “Discoverie of Witchcraft” de Reginald Scot, in care este discutat fenomenul incubus/succubus si era chiar relatata o marturie a unei servitoare ce vazuse un Incubus pe patul domnisoarei pe care o ingrijea.
Oamenii aveau retineri in a povesti amintirile privind astfel de intamplari deoarece in perioada vanatorii de vrajitoare la o eventuala judecata o relatare privind imperecherea cu diavolul ar fi fost o proba concludenta si ar fi insemnat o condamnare sigura la rug.

╠ Articole relationate: ╣
Vampiri in culturile antice

Comentarii
  1. Popa roxana spune:

    Eu am asemenea cosmaruri de la varsta de 14 ani… Si nush cum sa scap de ele… Practic sunt adormita instantaneu uneori.. am cosmaruri cum ma ridica in sus, si plutesc in camera.. ma vad dormind.. Nush ce sa fac.. uneori ma sufoc in somn..simt ca mor.. il vad si la capul patului alte ori.. frecandu-si mainile.. in timp ce eu simt ca iau foc

  2. Velia spune:

    Interesant…Dar defapt nu ar avea voie sa faca vizite si minorilor.Au si ei legi..Dar ei nu isi respecta nici propriile reguli..E foarte ciudat..pe mine ma viziteaza inainte sa adorm O_O cand sunt treaza…dupa..imi apar in vis…Fizic..simti ca te apasa ceva pe piept..Dupa o asfel de vizita..chiar am avut dureri…Incubusii si succubusi sunt preferatii mei si chiar sunt vampiri! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s