Animatii

  • † Vampire Hunter D

Benzi – 1983 / Video – 1985 / Anime – 2000
In 2007 s-a lansat un proiect manga pentru toata seria de romane pe care este bazata actiunea.
Exista si un joc bazat de Vampire Hunter D.

Poveste: D este un dhampir [rezultatul uniunii dintre un vampir si un om] ce poseda atat puterile unui vampir, cat si notiuni de baza de magie. El lupta intr-o lume post-apocaliptica aflata sub dominatia nobililor vampiri pentru instaurarea pacii.

  • † Vampire Princess Miyu

OVA – 1988 [4 episoade] / Anime – 1997

Poveste: Miyu este un dhampir – gardianul umanitatii ce are datoria de a vana demonii ce s-au dedat intunericului. De-a lungul aventurii este ajutata de Larva, insotitorul sau de origine demonica. Atacurile lui Miyu au la baza focul.

  • † Nightwalker: Midnight detective

Anime – 1988
Poveste: Bazat pe un joc, imbina elemente din universul vampirilor, detectivilor si elemente horror. Personajul principal, Shido, este detectiv particular in timpul zilei, iar noaptea este un vampir ce protejeaza oamenii de alti vampiri si rezolva crimele facute de acestia din urma.

  • † Blood: The Last Vampire

Anime – 2000 / Film – 2009

Poveste: Personajul principal, Saya, vaneaza vampiri pentru o organizatie secreta incercand in acelasi timp sa pastreze aparentele.

  • † Hellsing

Benzi – 1997 / Anime – 2002 / OVA – 2009

Poveste: Actiunea se petrece in Londra, iar personajul principal – Integra Hellsing este conducatorul organizatiei Hellsing [fondata de Abraham van Hellsing] ce se ocupa cu protejarea reginei de vampiri si alte creaturi malefice. Aparatorul cel mai feroce al integrei este Alucard [original Dracula] – primul vampir invins de strabunicul sau.

  • † Blood+

Anime – 2005
Inspirat de Blood: The last vampire

Poveste: Saya infiltreaza o scoala unde trebuie sa eradicheze vampirii. Este ajutata de cavalerul sau [Haji] si sustinuta de o echipa a organizatiei speciale din care face parte. Desi la inceput este prezentata drept amnezica, isi recapata treptat amintirile, lupta finala fiind purtata intre ea si sora sa geamana.

  • † Trinity blood

Manga – 2004 / Anime – 2005
Bazata pe romanele lui Kadokawa.

Poveste: Actiunea se petrece intr-o lume post apocaliptica. Desi personajele sunt vampiri, se presupune ca acestia au luat fiinta pe Marte [era membrii unei misiuni de colonizare] unde oamenii au suferit mutatii.

  • † Vampire Knight

Manga – 2005 / Anime – 2008

Poveste: La o academie privata unde se invata atat pe timpul zilei cat si seral, lucrurile nu sunt deloc asa cum par. Elevii de la seral sunt de fapt vampiri ce incearca sa convietuiasca cu oamenii la insistentele lui Kaname [asemuit de-a lungul seriilor cu un rege intre vampiri]. Yuuki si Zero incep seria drept gardieni ai elevilor din timpul zilei, incercand sa-i protejeze si sa pastreze secretul vampirilor – dar pana la final lucrurile iau o intorsatura drastica.

๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑ Alte animatii ๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑
Emperor of Darkness: Vampire Dracula (1980)
Don Dracula (1982) – Also known as: Tezuka Osamu’s Don Dracula
Vampire Wars (1991)
Master Mosquiton (1996-1997)
Kimera (1996)
Vampire Hunter (1997)
Scooby Doo and the legend of the Vampire (2003)
Hitsuji no Uta (2003)
Shingetsutan Tsukihime (2003)
Legend Duo (2004)
Tsukuyomi: Moon phase (2004)
Vampire Rosario (2004)
Karin (2005)
Batman vs. Dracula (2005)
Black Blood Brothers (2009)