Iuda – primul vampir?

Posted: noiembrie 3, 2010 by ForSaKeN in Religia, Superstitii
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Una dintre cele mai interesante teorii in ceea ce priveste identitatea primului vampir este cea potrivit careia taticu` tuturor vampirilor este nimeni altul decat Iuda Iscarioteanul.
Unul dintre cei 12 discipoli / apostoli ai lui Iisus, dar nu oricare, ci chiar cel care l-a tradat pe Fiul lui Dumnezeu – vanzandu-l pentru 30 de arginti romanilor [a se citi „marilor preoti evrei”]!
Potrivit Bibliei!
Cele 4 evanghelii devin criptice cand redau soarta lui Iuda dupa comiterea actului tradarii!
Ne este prezentat mai intai drept un devotat slujitor care a indeplinit vrerea lui Dumnezeu, apoi este cuprins de remuscari pentru ca era apostolul care-l iubea cel mai mult pe Iisus!
Coplesit de durere dupa moartea invatatorului, se presupune ca Iuda ar fi dat busna in templu si ar fi azvarlit argintii in altar sau catre marii preoti.
Indiferent de scenariu, folosind un argint se presupune ca a cumparat o franghie cu care s-a sinucis spanjurandu-se.
Dar Dumnezeu a vrut sa se razbune pe el pentru ca a facilitat prinderea lui Iisus asa ca l-a blestemat cu viata vesnica.
Deoarece toti vampirii se trag din Iuda, deci impartasesc vina tradarii sale, argintul si obiectele sfinte sunt eficiente in a tine la distanta un vampir!

Conform unei legende, creatorul i-ar fi intors spatele si ar fi permis unui demon de-al Satanei sa-i goleasca corpul de sange si sa-i dea in schimb din al sau!
Cand Iuda s-a trezit in mormantul sau, era deja vampir, un acolit al Satanei… printre creaturile sale preferate din cauza rolului jucat in decaderea umanitatii dupa ce si-a pierdut Mantuitorul!

Comentarii
  1. Svadhistana spune:

    Mai sunt referinte pe diverse site-uri cum ca s-ar fi apucat apoi sa vaneze demoni si chiar vampiri ce se trag din el ca sa incerce sa rascumpere pacatul tradarii.
    Si chipurile exista si-un clan de vampiri ce se autodenumesc „iscarioteni” si se ocupa cu asta… vanatoarea de vampiri facuta de catre vampiri!

  2. Blood Equinox spune:

    Tine mai mult de speculatii asta… oricum e si asta o latura ce merita explorata

  3. alex spune:

    Blood, speculatii zici tu?:)) Uite inca cateva care sa te puna pe ganduri,desi deviez de la subiect. Stiai ca in Biblie scrie ca prin gradina Edenului treceau Tigru si Eufrat? Care ghici ce,exista si in realitate…Dc vrei sa iti mai caut iti mai gasesc. Speculatii pt ca ne vine f greu sa credem ca chestiile astea ar putea fi adevarate. Supara-ma si iti iau la puricat toata Biblia, care apropo a fost scrisa de oameni, deci nu e greu sa ne imaginam ca au scris-o in interes propriu si personal.

  4. Spawny91 spune:

    @alex
    ba ca sa stii si tu Biblia e o carte sfanta nu oricine are voie sa scrie ce vrea in ea…cei care o scriu trebuie sa aiba grija sa nu dispara nici macar un detaliu….ea nu e precum povestile auzite pe la batrani…trebuie relatate intamplarile exact cum au fost..si daca nu crezi intereseaza’te ca cei care au incercat sa ascunda fapte din biblie sau au bagat de la ei au fost pedepsiti de catre Cel de Sus

    • am viata spune:

      si eu am auzit aceasta versiune si se mai spune ca vampirii pt fi omorati doar cu un tarus sin lemn de plop pt ca acela este copacul de care s-a spanzurat iuda

  5. Baciu Daniel spune:

    Prima referire la vampiri stiam cas-a facut la babilonieni,ei avand primele „atestari” si mituri despre vampiri.

  6. Gabriella spune:

    Totul s-a interpretat gresit sau cel putin asta este parerea mea….Pe Iuda l-au nimit vampir ptr ca se ocupa cu banii daca ne aducem bine aminte din Biblia Ortodoxa, iar argintul si obiectele sfinte tin vampirii la distanta nu din cauza mitului lui Iuda ci din cauza ca aceste lucruri innoiesc sangele ii schimba structura putin daca pot spune astfel…Primul vampir care a fost creat defapt si am gasit acest lucru intr-o scriere veche a fost de Iisus cand l-a inviat pe Lazar…

  7. Gabriella spune:

    Bine dar acuma fiecare sciere se refera la altceva in legatura cu aparitia vampirilor…Uriasii sau Satana sau ciuma neagra…sunt mai multe in orice caz….

Lasă un comentariu