Victima sau donator

Posted: octombrie 20, 2010 by ForSaKeN in Conceptia romantica, Medicina, Superstitii

Sangele este considerat in zilele noastre, aproape in unanimitate, ca fiind „esenta vietii”, asa ca acest articol exclude din start vampirii energetici!
Dar ce este sangele?
Lichid purtator al datelor genetice, dar a bolilor in egala masura; cald, rosu, cu un gust metalic si sarat… indispensabil vietii din punct de vedere biologic datorita reactiilor pe care le face posibile!
In plus, are incredibila propietate de a se reproduce in timp, pentru a compensa eventualele pierderi!
Dar sangele este de asemenea „inzestrat” cu o incredibila abilitate de a combate devarsarea in afara corpului a unei prea mare cantitati… vorbesc bineinteles despre coagulare!
Chiar si o picatura din lichidul vital, daca este scoasa in afara organismului, mai exact in afara fluxului constant din artere si vene, incepe sa se ingroase pana formeaza o chista pentru a impiedica mai mult sange sa iasa!
Sangele este pentru inima asemeni benzinei pentru un motor! Iar cum inima este singurul organ care [conform miturilor] mai functioneaza in cazul unui vampir, nu e de mirare ca sangele este asociat in mintea multora cu „hrana” vampirului!
Dupa cum probabil stiti deja, daca ati citit articolele dedicate superstitiilor din cadrul categoriei dedicate mitului vampiric, toate legendele intaresc aceasta idee si o inradacineaza in subconstientul colectiv!

Dar ceea ce vreau sa pun in evidenta este legat de scopul terapeutic al sangelui; respectiv de transfuzia pentru a ajuta semenii.
Cand omul pierde o cantitate prea mare de sange, nu mai poate sa-si sustina propriul organism si risca sa moara inainte ca sangele sa apuce sa se „inmulteasca”! Pentru a se asigura ca organele interne pot sa functioneze, medicii transfera o anume cantitate de sange de la o alta persoana – donator compatibil!
Este cunoscut faptul ca un vampir nu trebuie neaparat sa soarba tot sangele unei victime… deci din moment ce oamenii sunt dispusi sa-si doneze sangele pentru bancile de sange din folosul spitalelor, de ce nu am putea sa facem astfel si pentru un vampir?
Mai ales considerand si urmatoarele lucruri:
~ Am scapa astfel de un atac si de o eventuala moarte;
~ Sangele nostru se reface [cantitativ] intr-o anumita perioada, deci nu am fi in pericol.
Filmele cu vampiri si literatura contemporana au inceput sa adauge stralucire [si nu numai la figurat in cazul Twilight] unui concept ce-n antichitate era rezervat strict intunericului.
Vampirul nu mai este considerat neaparat un slujitor al diavolului… in definitiv au fost destui oameni capabili sa se comporte ca niste vampiri [ma refer aici la Vampire Killers]!
Daca se dezvolta o relatie emotionala [de orice fel!!!], procesul poate fi repetat periodic, in siguranta!

Comentarii
  1. ..... spune:

    Foarte interesant.
    Dar oameni nu ar fi niciodata resemnat cu acesta idee.
    Oameni niciodata nu ar dona sange vampirilor mai degraba ar porni un razboi contra lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s